Template design by cpa website and free forum hosting

Walter Kempler

Videoposnetek Večerni gost

Začetnik izkustvene družinske terapije dr. Walter Kempler je bil leta 1991 gost oddaje "Večerni gost", ki jo je vodil Aleksander Čolnik. V intervjuju Kempler pojasni osnovne koncepte družinske terapije, kot terapevtske smeri, ki jo je razvijal, gledalci pa v oddaji spoznajo tudi potek njegove strokovne poti. Oddajo si lahko ogledate tukaj.

Kratka predstavitev 

Dr. Walter Kempler je ameriški psihiater, ki sodi v krog pionirjev družinske terapije, kamor se uvrščajo Virginija Satir, Murray Bowen, Salvador Minuchin, Carl A. Whitaker, Jay Haley, Allie C. in Ebb G. Kilpatrick, Mara Selvini Palazzoli...

Kempler je leta 1961 ustanovil v ZDA svoj Inštitut za razvoj družine. Leta 1973 je izšla njegova knjiga Principi Gestalt družinske terapije (Principles of Gestalt Family Therapy), ki je prevedena tudi v srbohrvatski jezik, leta 1981 pa je izdal knjigo Izkustvena psihoterapija v družinah (Experiential psychotherapy within families). V ZDA in Severni Evropi je v sedemdesetih letih organiziral več izobraževalnih programov iz izkustvene družinske terapije. Napisal je tudi vrsto prispevkov o družinski terapiji. Dvakrat je obiskal Slovenijo in s svojimi terapijami v živo ali kot je sam imenoval svoje poučevanje »teaching by doing« naredil globok vtis na psihoterapevtsko javnost. Leta 2007 je v 86. letu umrl.