Template design by cpa website and free forum hosting

Walter Kempler (intervju Večerni gost RTV SLO)

Videoposnetek Večerni gost

Začetnik izkustvene družinske terapije dr. Walter Kempler je bil leta 1992 gost oddaje Večerni gost, ki jo je vodil Aleksander Čolnik. V intervjuju Kempler pojasni osnovne koncepte družinske terapije kot terapevtske smeri, ki jo je razvijal, gledalci pa v oddaji spoznajo tudi potek njegove strokovne poti.
Odlično oddajo, ki je sicer stara že dvajset let, a je danes še bolj aktualna kot takrat, si lahko ogledate tukaj. Zaradi dolžine je posnetek razdeljen v dva dela: prvi del in drugi del. Za predvajanje kliknite vsakega posebej!

(Celoten posnetek je dolg tri četrt ure, zato traja kar nekaj časa, če hočemo v njem kaj preskočiti. Od 13.5.12 do 9.11.22 je bilo 14.533 ogledov, kar pomeni 19 ogledov na 5 dni. Samo v naslednjih 5 dnevih do 14.11.22 je bilo 46 ogledov, do 20.12.22 pa 24 ogledov na 5 dni.)

Kempler je leta 1961 ustanovil v ZDA svoj Inštitut za razvoj družine. Leta 1973 je izšla njegova knjiga Principi Gestalt družinske terapije (Principles of Gestalt Family Therapy), ki je prevedena tudi v srbohrvatski jezik, leta 1981 pa je izdal knjigo Izkustvena psihoterapija v družinah (Experiential psychotherapy within families). V ZDA in Severni Evropi je v sedemdesetih letih organiziral več izobraževalnih programov iz izkustvene družinske terapije. Napisal je tudi vrsto prispevkov o družinski terapiji. Dvakrat je obiskal Slovenijo in s svojimi terapijami v živo ali kot je sam imenoval svoje poučevanje »teaching by doing« naredil globok vtis na psihoterapevtsko javnost. Leta 2007 je v 86. letu umrl.